Kalabaza, menbrillo eta roquefort-tarta

Erabiltzailearen aurpegia e: Maite Lekerika; a: Karolina Grabowska (Pexels) 2021ko abe. 15a, 08:30

Osagaiak:

-“Brisa” orea

-700 g kalabaza

-100 g menbrillo

-100 g roquefort gazta

-3 arrautza

-200 ml esnegain

-200 ml esne

-Oliba-olioa

-Gatza

Prestatzeko era:

Molde biribil bat hartuko dugu, olio apur batekin igurtzi, irineztatu, eta orea zabalduko dugu moldea ondo estali arte. Labe beroan, 180 gradutan, sartuko dugu 15 minutu inguru. Bestalde, kalabaza garbituko dugu, dadotan txikitu, eta zartagin batean egingo dugu olio-zurrusta batekin, bigundu arte. Gatza botako diogu. Menbrilloa txikituko dugu, eta gainerako osagai guztiak irabiatu; beharrezkoa bada, gatza botako dugu. Kalabaza eta menbrilloa gehituko ditugu eta nahastuko dugu (ez irabiatu). Nahasia moldera botako dugu eta labera sartuko dugu 180 gradutan. Bertan 40 minutu inguru izango dugu. Bero jateko tarta da.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).