Meloi-zopa hotza

Erabiltzailearen aurpegia e: Maite Lekerika; a: Chiaroscuro (Pexels) 2022ko urr. 4a, 09:43

Osagaiak:

-Meloi ertain bat (2-2,5 kilokoa)

-4 kipula handi

-200 ml oliba-olio

-Menda-hosto batzuk (apaintzeko)

Prestatzeko era:

Kipula garbitu, txikitu era su eztian erregosiko dugu. Meloia ere garbituko dugu, eta azala eta haziak kendu. Kipula eginda dagoenean, meloia gehituko dugu. Ontziari estalia ipiniko diogu eta su ertainean egosiko dugu 20 minutu inguru. Beharrezkoa izanez gero, ur apur bat gehituko dugu. Ondo irabiatuko dugu irabiagailuaz. Hozten utziko dugu eta menda-hosto batzuk erabiliko ditugu apaintzeko.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).