Aberri Egunerako menua

Aikor aldizkaria 2007ko mar. 20a, 18:38

Errezeta: Maite Lekerika, sukaldaria

- Berakatz sopa (ikusi abenduko alea) - Artxoa labean - Ogizko tostadak (ikusi iazko otsailaren alea) Artxoa labean Osagaiak (lau lagunentzat): -3 kg. artxo -Berakatz buru bat -200 g. txarri-koipea -Oliba olioa (zurrustada bat) -Limoi baten zukua -Gatza -200 cl. ardo zuria Prestatzeko era: Koipea, olioa, limoia eta gatza nahastu, eta irabiatu egingo doguz, ore antzeko bat lortu arte. Berakatz burua birrinduko dogu, azala eta guzti. Artxoa berakatzaz eta orez igurtziko dogu. Ganetik berakatzak botako deutsaguz, eta albal-paperaz ondo estaliko dogu. Labean 200 gradutan sartuko dogu, eta ordubete inguru pasatu ostean, buelta eman eta ardoa botako dogu. Ordu laurden bat gehiago izango dogu albal-paperagaz. Ondoren, albala kendu eta gorritzen utziko dogu 125 gradutan. Saltsa gainetik botako dogu, eta, beharrezkoa bada, ura apur bat be bai. Artxoa entsalada bategaz lagunduko dogu.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).