Porrusaldea makailaoagaz

Aikor aldizkaria 2008ko aza. 19a, 15:55

Errezeta: Maite Lekerika, sukaldaria

Osagaiak (lau lagunentzat): -6 porru -250 g makailao, txikitua (gau osoan beratzen iminikoa) -Kilo bat patata -Azenario handi bi -200 g kalabaza -Piper siku bi -4 berakatz atal -Oliba-olio txorrostada bat -Ura eta gatza Prestatzeko erea: Azenarioak eta kalabaza garbitu eta txikituko doguz. Lapiko baten ura iminiko dogu surtan. Irakiten hasten danean, barazkiak botako doguz. Hamar minutu pasau ostean, porruak, makailaoa eta piperrak gehituko doguz; eta beste hamar minutu pasau ostean, patatak. Patatak erdi eginda dagozanean, berakatzak oliotan frijidu eta lapikora botako doguz. Gatza bota eta su motelean izango dogu bost minutuan.