Anis-erroskillak

Aikor aldizkaria 2009ko mar. 24a, 09:45

Errezeta: Maite Lekerika, sukaldaria

Osagaiak: - 500 g ogi-urin - 250 g azukre - 3 arrautza - Kopa bat anis - Sobretxo bat legamia - Koilarakada bat olio (aldez aurretik berotu, eta epelduten itxiko dogu) Prestatzeko era: Ogi-urinari legamia bota eta nahastuko doguz. Ondoren, honeek gehituko doguz: azukrea, arrautzak, anisa eta olio epela. Osagaiak ondo nahastuko doguz eta orea trinko dagoanean, trapu batez estaliko dogu. Hozkailuan ordu parte baten gordeko dogu. Sartagin baten olio ugari iminiko dogu. Ore-puskak hartu eta erroskilla-itxura emongo deutsegu. Su eztian prijituko doguz. Eskuak urinaz igurtziko doguz, erroskilak eskuetan ez itsasteko. Gustukoa bada, azukrea bota ahal jake ganetik.