Gaztaina-budina

Aikor aldizkaria 2013ko aza. 28a, 13:01

Errezeta: Maite Lekerika

Osagaiak: - 500 g gaztaina - Litro bat esne - 8 arrautza - 300 g azukera - 150 g azukre Prestetako erea: Zartagin baten 150 g azukera karamelatuko dogu ur apur bategaz. Molde baten zabalduko dogu. Gaztainak ur eta gatz apur bategaz egosiko doguz. Zuritu eta txikitu egingo doguz eta puregailutik pasauko doguz. Esnea berotuko dogu eta, irakiten hasten danean, gaztaina-purea gehituko dogu. Azukerea eta arrautzak irabiau eta nahasketea apurka-apurka botako dogu esnetara eta gaztaina-purera, ziri bategaz nahastetan dogun bitartean. Nahasketea molde batera bota eta laban sartuko dogu. Han maria bainuan eukiko dogu, 170 gradutan, ordu lauren inguru. (Oharra: ahaleginduko gara ura ez irakiten eta beharrezkoa bada, ur hotza gehituko dogu).