Gulaz eta barazkiz betetako piperrak

Aikor aldizkaria 2014ko uzt. 24a, 09:26

t: Maite Lekerika

Osagaiak (lau lagunentzat): Betegarria egiteko -16 pikillo piper -200 g gula -Tipuleta bat -Berakatz-atal bi -200 g kalabazin -Koilarakada txiki bat urun -100 ml esne -Orioa eta gatza Saltsea egiteko -Kipula txiki bat -Porru txiki bat -Azenori bat -Berakatz-atal bi -Tomate heldu bat -300 ml okela-salda arin -Orioa eta gatza Prestetako erea: Betegarria: pikillo piperrak izan ezik, beste barazki guztiak garbitu eta txikitu egingo doguz. Oriotan erregosi, eta behar beste gatz botako deutsegu. Uruna gehituko dogu; eta azkenik, esnea. Loditzen danean, gulak gehituko doguz. Eragingo deutsagu, eta hotzitzen itxiko dogu. Ondoren, piperrak beteko doguz. Saltsea: barazkiak garbitu eta txikitu egingo doguz. Erregosi egingo doguz. Saldea gehituko dogu. Gatza bota, eta irabiau egingo dogu. Piperrei gainetik botako deutsegu. Piperrak berotu eta serbidu egingo doguz.