Sandia-zopea, meloiagaz

Aikor aldizkaria 2014ko uzt. 24a, 09:28

Osagaiak (lau lagunentzat): -1.200 g sandia bat -Meloi 1 -16 kereiza -8 mahaspasa handi -Laranja-likorea -Erregaliz-hautsa -Gatza Prestetako erea: Meloi-bolatxuak egingo doguz, eta ontzi baten ipiniko doguz. Laranja-likore apur bat botako deutsegu, eta 15 minutuan eukiko doguz beratzen. Mahaspasak be beratzen ipiniko doguz, ondo hidratauta egon arte. Brotxetak egingo doguz: zotza baten kereiza bi (hazur barik), mahaspasa bat eta meloi-bolatxu bat ipiniko doguz. Beste alde batetik, sandiari haziak kendu, eta gatza botako deutsagu. Erregaliz-hautsa apur bat be botako deutsagu eta zehatu egingo dogu. Hozkailuan sartuko dogu ondo hotzitzeko. Sandia-zopea kopetan serbiduko dogu, brotxeteakaz batera.