Edan eta abesteko garagardoa

Aikor aldizkaria 2018ko api. 27a, 13:39

Taberna Ibiltariak eta Basqueryk “Taberna Ibiltaria” garagardoa atera dute merkatura. Hori garagardo artisaua da, brown ale bat, zapore handia duena baina edaten erraza dena, eta bere salmentaren bidez lortzen den dirua euskal kultura, euskal abestiak eta euskara sustatzen duten erakundeei laguntzera zuzenduko da.

“Ideia Aitor Elizegirena izan zen”, azaldu digute Taberna Ibiltaritik. “Aitorrek garagardo fabrika ipini zuen bere establezimenduetan garagardo artisau ona eskaintzeko eta, euskal kulturarako grina beti eduki duenez, komentatu zigun ekoizpen handiagoa egin zitekeela, eta zati horri esker lortzen zen dirua euskal kultura sustatzen laguntzeko erabili. Ideia polita iruditu zitzaigun, modu erraza zelako euskal kulturarako diru apur bat ateratzeko”.

Guztira 1.500 botila atera dira eta botila bakoitzetik euro bat zuzenduko da euskal kultura sustatzera. Beharrezkoa izanez gero, botila gehiago kaleratuko dira. “Garagardoa guri, Taberna Ibiltariari, eskatu behar zaigu eta guk ere hartuko dugu tabernetan-eta banatzeko ardura. Egitasmo honekin, Basqueryk eta guk ez dugu ezer irabaziko. Botila bakoitzaren irabazietatik euro bat osorik joango da euskal kultura sustatzera, eta gainontzekoa garagardoa salgai ipintzen den tabernara, gainontzeko garagardo markekin egiten den moduan”. Botilaren etiketan QR kode bat dago eta hori eskaneatuta, egitasmoaren azalpena azaltzen da eskuko telefonoan, baita euskal abestien hizkia ere.

Iaz, saiakera egin zuten Taberna Ibiltariak eta Basqueryk eta 800 litro garagardo merkaturatu zituzten. Irabazia, 800 euro, Aikor! aldizkariari eman ziguten.      

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).