Tallarinak barazkiakaz eta atunagaz edo oilaskoagaz

t: Maite Lekerika / a: nooddles.com 2021ko mai. 4a, 13:44

Osagaiak (lau lagunentzat):

  • 300 g tallarin (egosiak)
  • Kuia bat
  • Piper berde bat
  • Piper gorri-erdia
  • Kipula bat
  • 100 g txanpiñoi
  • 300 g oilasko-bularki edo 200 gramoko atun-lata bat
  • Oliba-orioa eta gatza

Prestetako erea:

Barazkiak zerrenda meheetan ebagiko doguz. Kipulea erregosiko dogu, eta ondoren gainerako barazkiak gehitu. Minutu pare baten prijiduko doguz. Ostean, oilaskoa edo atuna botako dogu eta barazkiakaz nahastuko dogu. Beharrezkoa bada, gatza botako dogu. Tallarinak gehituko doguz. Gustaten bajaku, gainetik gaztai birrindua bota geinke platera mahaira atera baino lehen. 

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).