Legatza labean, patatekin eta tomatearekin

t: Maite Lekerika; a: www.cocinayvino.com 2021ko ira. 9a, 10:05

Osagaiak (lau lagunentzat):

-4 legatz-trontzo (200 gramokoak)

-2 patata egosi (zurituak eta dadotan ebagiak)

-2 tomate heldu (zurituak eta dadotan ebagiak)

-2 berakatz-atal

-Kuiatxo 1

-Oliba olioa, gatza, piperbeltz beltza eta perrexila

Prestatzeko era:

Olio apur batez igurtziko dugu labeko plaka. Kuiatxoa xerra luzetan ebagiko dugu. Xerrak olio apur batez igurtziko ditugu, piperbeltz apur bat botako diegu, gatza ere bai, eta lau multzotan ipiniko ditugu labeko plakan. Kuiatxo-xerren gainean jarriko ditugu legatz-trontzoak, horiek ere olio apur batez igurtzita. Gatza ere botako diegu. Labean 10 minutuan izango ditugu 200 gradutan. Bestalde, legatza egiten den bitartean, olio-zurrusta bat botako dugu zartagin batera eta berakatzak bertan frijituko ditugu. Gorritzen direnean, tomatea gehituko dugu, apur bat egin, eta ondoren patata egosiak botako ditugu. Zenbait aldiz eragingo dugu, su eztian. Arraina eta kuiatxoa lau plateretan banatuko ditugu, eta patatek eta tomateak lagunduta aterako dugu mahaira.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).