Sukaldaritza

Muskuiluak saltsa berdean

a. Pixabay (Pexels) 2023ko api. 13a, 08:46

Osagaiak (4 lagunentzat): 900 gr muskuilu, 4 patata ertain, 2 berakatz-atal, tipulina bat, koilarakada bat irin, 100 ml txakolin, oliba-olioa, gatza, kaien pipermin bat, piperrautsa eta perrexila.

Prestatzeko era:

Muskuiluak egosiko ditugu, eta salda gorde. Patatak ere egosiko ditugu 30-35 minutuan. Berakatzak eta tipulina zurituko ditugu, dadotan moztu, eta oliotan sueztituko ditugu 5 minutuan eta su motelean. Ondoren, kaiena eta irina gehituko ditugu, eta sueztitu. Txakolina botako dugu eta irakinaldi bat emango diogu. Salda gehituko dugu, eta 5-6 minutuan egingo dugu. Kaiena kendu, eta perrexila gehituko dugu. Muskuiluak saltsa berdean sartuko ditugu oskoletako bat kenduta. Bestalde, patatak xerra loditan ebakiko ditugu eta gainean muskuiluak eta salda ipiniko ditugu. Perrexila erabili dezakegu apaintzeko.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).