Berenjena eta piper salteatuak, jogurt-saltsarekin

a. Shvets production (Pexels) 2023ko eka. 29a, 08:43

Osagaiak: berenjena bat, piper hori bat, 60 ml ardo zuri, baratxuri pikorkatua, limoi-birrindura, ezkai sikua edo freskoa, jogurt natural bat, gatza, limoi-ura, pipermin-pasta (nahierara), piperbeltz beltz ehoa eta oliba-olioa.

Prestatzeko era:

Barazkiak ondo garbituko ditugu. Berenjena kubo txikitan ebakiko ditugu, eta piperra, tiratan (haziak kenduko ditugu). Piper-tirak zartagin batean salteatuko ditugu minutu batzuetan, harik eta biguntzen hasten diren arte. Berenjena gehituko dugu, eragin, eta ardo zuria botako dugu. Alkohola lurruntzen denean gatzpipertuko dugu, eta baratxuria eta limoi-birrindura gehitu. Salteatuko dugu eta azkenean ezkia gehituko dugu. Jogurt-saltsa egiteko, gainerako osagaiak nahastu, eta hagaxkak erabilita irabiatuko dugu, testura homogeneoa eta krematsua lortu arte. Oso lodi badago, olio apur bat erabili dezakegu saltsa arintzeko.    

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).