Berenjena- eta gazta-tortilla

Aikor aldizkaria 2023ko abe. 6a, 08:32

Osagaiak: berenjena handi bat, 100 g gazta arraspatu, 3 arrautza, 2 koilarakada irin, koilarakada txiki bat legamia-hauts, gatza eta piperbeltza, eta olioa.

Prestatzeko era:

Berenjena xerra mehetan ebagiko dugu, eta xerren gainean gatza bota, gehiegizko likidoa kentzeko. Berenjena-xerrak 30 minutuan jalkitzen utziko ditugu, eta gero ur hotzetan pasatuko ditugu, gatza kentzeko. Bestalde, ontzi batean nahasiko ditugu arrautzak, irina, legamia-hautsa, gatza eta piperbeltza; ondoren, gazta arraspatua gehituko dugu, eta ondo nahasi. Berenjena-xerrak gehitu, eta ziurtatuko dugu nahasiak ondo estaltzen dituela. Zartagin batean olio apur bat berotuko dugu. Nahasiaren puska bat hartu, eta alde bietatik egingo dugu su ertainean, harik alde bietatik gorritu eta kurruskari egon arte; nahi beste tortilla egingo ditugu.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).