Txipiroiak malagar erara

Aikor aldizkaria 2024ko uzt. 1a, 13:20

Osagaiak (lau lagunentzat):

  • 400 g txipiroi-uztai
  • 2 tipula txiki
  • 4 berakatz-atal
  • 2 piper berde txiki
  • 6 tomate heldu
  • 20 g gari-irin
  • 10 g piperrauts gozo
  • 600 ml arrain-salda
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Perrexila

Prestatzeko era:

Txipiroiak garbituko ditugu, eta xukatzen utziko ditugu. Bitartean, gainerako osa-gaiak prestatuko ditugu. Tipula zuritu, eta fin-fin txikituko dugu, baita berakatzak ere. Piperrak garbituko ditugu, haziak kenduko dizkiegu, eta dadotan moztuko ditugu. Tomateak zuritu, eta birrinduko ditugu.

Olio apur bat berotuko dugu kazola batean, eta bertan tipula eta berakatza bigunduko ditugu su motelean, 10 minutuan. Piperra gehitu, eta bost minutu gehiago sueztituko dugu, edo harik eta barazkiak bigun egon arte. Ondoren, perrexila (zatituta) eta gari-irina gehituko dugu. Minutu pare batean sueztituko dugu eta eragingo dugu irina ondo egin dadin. Piperrautsa gehitu, eta eragingo dugu. Segituan, piperrautsa ez erretzeko, tomate birrindua eta txipiroiak gehituko ditugu. Gatza bota, eta minutu pare batean egosiko dugu. Arrain-salda botako dugu eta 45 minutuan egosiko dugu su motelean, edo txipiroiak bigun egon arte.

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).