Bakailao-tripakiak saltsa berdean

Aikor aldizkaria 2025ko api. 22a, 11:13

Osagaiak (bost lagunentzat):

6 bakailao-tripaki (gazituak)

Lau patata

2 tipuleta

4 berakatz-atal

Edalontzi bat ardo zuri

Irina

Ura

Pipermin min bat

Olioa

Gatza

Perrexila

 

Prestatzeko era:

Tripakiak gatzgabetuko ditugu. Horretarako, 24 orduan izango dugu uretan, eta ura bizpahiru aldiz aldatuko dugu. Tripakiak lapiko batean ipiniko ditugu uretan. Ura egosten hasten denean, tripakiak atera eta plater batean ipiniko ditugu. Ura ere gordeko dugu. Beste alde batetik, berakatzak orritan ebaki, eta olio apur batean gorrituko ditugu. Tipuleta txikitu, eta gehituko dugu. Perrexil txikitu apur bat ere gehituko dugu. Patatak txikituko ditugu eta gehituko ditugu. Era berean, hiru bakailao-tripaki zatitu, eta gehituko ditugu. Pipermina botako dugu, ardo zuria eta egoste-ura. Patatak egosiko ditugu. Perrexil apur bat gehiago bota, eta gordeko dugu. Azkenik, beste hiru bakailao-tripakiak zatituko ditugu. Irinetik pasatuko ditugu, eta frijituko ditugu, gorri- tzen diren arte. Gisatua plater sakon batean ipiniko dugu, eta erdian, bakailao-tripaki gorrituak.