Oilaskoa curryarekin eta koko-esnearekin

Aikor aldizkaria 2025ko eka. 30a, 10:25

Osagaiak (lau lagunentzat):

Oilaskoa egiteko:

60 cl olio

600 g oilasko

Gatza apur bat

Piperbeltz eho apur bat

Saltsa egiteko:

30 cl olio

250 g kipula

400 ml koko-esne

7 g curry-hauts

1 g berakatz-hauts

Jengibre-hauts apur bat

Kumino-hauts apur bat

Intxaur muskatu apur bat (ehoa)

5 g gatz

 

Prestatzeko era:

Lehenengo eta behin, oilaskoa salteatuko dugu. Beste alde batetik, kipula bigunduko dugu. Garden dagoenean botako ditugu gainerako osagai guztiak: olioa, koko-esnea, curry-hautsa, berakatz-hautsa, jengibrea, kuminoa, intxaur muskatua eta gatza. Osagaiak birrinduko ditugu, eta oilaskoa saltsa horretan egingo dugu. Nahi izanez gero arrozak, tipuletak eta martorriak lagunduta jan dezakegu.