Osagaiak (bost lagunentzat):
500g orburu
200g baba
200g ilar
200g azalore
200g azenario
130g gari-zainzuri
200g leka
200g borraja
300g zerba
200g brokoli
200g arbi
500g patata
100g baratxuri zurtoin
300g zainzuri
50g irin
200g urdaiazpiko
200g tipula
Hegazti-salda
3 baratxuri-ale
Barazkientzako:
Barazki guztiak ingeles erara egosi: orburuak moztu eta zuritu gabe; azenario, patata eta arbiak torneatuak; lekak makila forman; zainzuri eta gari-zainzuriak osorik; borraja zurituta; eta zerbaren hosto berdeak kendu eta zati zuria erabili (orri-mamia).
Saldarentzako:
Baratxurien zurtoinak txikitu eta tipula brunoise erara moztu, eta sueztitu. Irinarekin loditu eta saldarekin busti, ondoren utzi salda egosten.
Hornigaiarentzako:
Urdaiazpikoa kubo txikietan moztu, salteatu saldara koiperik gabe gehitzeko. Egositako barazki batzuk arrautza-irinetan pasatu eta frijitu.