Mihi-arrain trontzo-zatiak Wakame algekin

Aikor aldizkaria 2017ko urt. 5a, 13:30
Mihi-arrain trontzo-zatiak Wakame algekin

Eduardo Delgadoren eskutik.

Osagaiak

Mihi-arrain trontzo zati bi (txikiak eta garbituak)

Wuakame alga (belar-dendetan edo supermerkatuetan topa daitezke)

Ura

Olioa

Gatza

3,5 gr soja-lezitina

Eneldoa

Prestatzeko era

Prestatu salda mihi-arrainaren arantzekin, algekin eta eneldoarekin, eta erreserbatu.

Atera algak saldatik eta salteatu. Salda banatu beharra dago: % 10a alde batera utzi behar da. Gainerakoari dagokionez, berotu egin behar da eta, 60º-ra heltzean, soja-lezitina gehitu behar zaio: salda lezitinagaz emultsionau behar dugu airea sortu ahal izateko.

Jarraian, markatu mihi-arrain trontzoak eta salteatu algak oliotan.

Platerean jartzeko, egin hau: isuri azpiko aldean ta jarri algak horren gainean. Muntatu mihi-arrain trontzoak algen gainean. Azkenik, jarri airea trontzoen gainean, kontu handiz.

Erlazionatuak

Roquefort tarta gazia

Aikor aldizkaria 2016 abe 15 Txorierri

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).