Mihi-arrain trontzo-zatiak Wakame algekin

Mihi-arrain trontzo-zatiak Wakame algekin

Eduardo Delgadoren eskutik.

Osagaiak

Mihi-arrain trontzo zati bi (txikiak eta garbituak)

Wuakame alga (belar-dendetan edo supermerkatuetan topa daitezke)

Ura

Olioa

Gatza

3,5 gr soja-lezitina

Eneldoa

Prestatzeko era

Prestatu salda mihi-arrainaren arantzekin, algekin eta eneldoarekin, eta erreserbatu.

Atera algak saldatik eta salteatu. Salda banatu beharra dago: % 10a alde batera utzi behar da. Gainerakoari dagokionez, berotu egin behar da eta, 60º-ra heltzean, soja-lezitina gehitu behar zaio: salda lezitinagaz emultsionau behar dugu airea sortu ahal izateko.

Jarraian, markatu mihi-arrain trontzoak eta salteatu algak oliotan.

Platerean jartzeko, egin hau: isuri azpiko aldean ta jarri algak horren gainean. Muntatu mihi-arrain trontzoak algen gainean. Azkenik, jarri airea trontzoen gainean, kontu handiz.

Erlazionatuak

Onddoz beteriko zainzuri punten entsalada

Txorierri

Osagaiak 50 gr errukula 30 gr onddo Tipula gorri bat 50 gr irin 50 gr gurin 500 ml esne 5 Cherry tomate Hezurrik gabeko oliba beltzen bot...
Roquefort tarta gazia

Txorierri

Osagaiak 350 gr brisa orea 150 gr hazi bako mahats zuri 400 gr Roquefort gazta 200 gr Gruyère gazta 6 arrautza 500 ml esnegain Gatz...